2018 valokuvaustrendit:

autenttisuus, todellisuus ja luovuus

2018 valokuvaustrendit: autenttisuus, todellisuus ja luovuus

2018 uusi vuosi myös valokuvaukselle?

Valokuvauksessa on pyritty jo pitkään pysymään mukana trendeissä, joita sosiaalinen media meille tuottaa. 2018 on arveltu tuovan mukanaan yhden hallitsevan trendin: luovuus. Vuoden 2017 lähestyessä loppuaan kuvapankit analysoivat päättyvän vuoden dataa ja ennustavat sen pohjalta tulevan vuoden hallitsevia kuvaustyylejä. Ennusteet sisältävät rahanarvoista informaatiota kaikille media-alan ammattilaisille heidän työnsä vaikuttavuudesta.

Vaikka median eri osa-alueille on olemassa alakohtaisia ja yhdistäviä trendejä, niin valokuvaukselle kuin videoillekin, erottuu joukosta selkeästi kaksi: aitous ja luovuus.  Trendit myötäilevät myös halua päästä irti uutisten kierrätyksestä sekä globaalin kulttuurin kasvavasta arvostuksesta.

IMG_20170724_192117_913-(2017_12_05-21_06_07-UTC)

Kasvava trendi vuodesta 2017: hakutiedot osoittavat monipuolisen ja aidon sisällön olevan yhä kasvussa

StoryBlocksilla on dataa noin 64 miljoonasta hakutuloksesta, jotka kertovat suosituimmat hakusanat ja aiheet vuodelta 2017. Luonnollisesti tiedot heijastavat 2017 hakutuloksia, siltikin luvut tarjoavat tietoa trendeistä, jotka voivat jatkua vuonna 2018.

Vaikka aitous oli myös osa viime vuoden suosituimpia trendejä, haut osoittavat, että ihmiset etsivät edelleen aitoa, autenttista kuvaa. Hakutuloksissa kasvoi “aidot ihmiset” -hakutermi 58 %,  LGBT  (suomeksi HLBT) ylti huimaan 782% nousuun, aito katuvalokuvaus 162 prosentin kasvuun ja vielä hakusana “aito” nousi 134% .

Vaikka aitous on jatkuva suuntaus, haut värin ja sisällön suhteen näyttävät lisääntyvän. Duotone-haut ( kaksisävy) kasvoivat esimerkiksi 117 prosenttia. Luovuus ei välttämättä tarkoita paljon yksityiskohtia – essentiaalia hauissa näytti olevan negatiivinen tila (+29 prosenttia), laajakulmakuvat (+110%) ja muodot (+1189%).

Ruokatauko puistossa

Kaupunkeihin kohdistuvat haut olivat myös dramaattisessa nousussa (1285 prosenttia).Vastaavasti maisemat kasvoivat 215 prosenttia ja hakusana “elokuvamainen” (cinematic) 315%:lla. Videokohtaisissa hauissa “slow motion” (hidastettu) kasvoi 23 prosentilla ja “tila” (taivaallinen) 136 prosenttia. Muita kehityskulkuja olivat roskaruokaan ja siihen liittyvien termien vähäinen nousu ja 486% prosentin nousu flat lay- tyylillä.

TJ Leonard, StoryBlocksin toimitusjohtaja, sanoo että trendit heijastavat päivittäistä inspiraatiota. “Nykyään tiedonvälityksen raskauden takia ihmiset haluavat yksinkertaisempaa ja kevyempää elämää, he odottavat enemmän sisällöltä yhteyttä päivittäiseen elämään” – “Ulkomaailmaa edustavat nämä painavat ja raskaat uutisaiheet, jolloin ihmiset pyrkivät tekemään elämästään säännöllisempää. Mielestäni tämä on todella erilaista kuin markkinointitrendit viimeisten 50 vuoden aikana. Minun neuvoni valokuvaajille ja mainonnan suunnittelijoille olisi etsiä päivittäistä inspiraatiota omasta elämästä, se on sisällön tyyppi, jota ihmiset etsivät omiin projekteihinsa. “

Päivittäiset aiheet kiinnostavat ihmisiä nykyisesssä uutisähkyssä

2018 trendit eivät ole pelkkiä valokuvia

Shutterstock julkaisee tammikuussa täydellisen raporttinsa vuoden 2018 valokuvaustrendeistä.  Shutterstock Customin toimitusjohtaja Grant Munro kertoi näin etukäteen muutamia näkemyksiä siitä, mitä Stock Platform odottaa vuodelta 2018 – ja videolla on siinä suuri rooli.

Shutterstockin hakutuloksissa videoiden haut kasvoivat 185 prosenttia. Munro sanoo, että sosiaalinen media luo kysyntää kasvavissa määrin vertikaaliselle videolle. Vaikka pystysuuntainen video on monille perinteisille videokuvaajille inhokki ja helmasynti,  pystysuuntainen video sopii paremmin sosiaalista mediaa ja älypuhelimia varten, Munro sanoo. 78 prosenttia Shutterstockin sisällöstä päätyy sosiaaliseen mediaan. Vaikka videon kysyntä kasvaa, valokuvien osuus on edelleen 85 prosenttia haetusta sisällöstä Shutterstockissa. Videoiden hakutuloksiin ei lasketa pelkästään perinteisiä videoita, vaan myös muun liikkuvan kuvan kuten GIF-kuvat ja elokuvagrafiikka.

Discussion

Leave a reply

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *