Photo, gold wedding rings
High res
Color

HÄÄKUVAUS JIIPEE PHOTOGRAPHY

Hääpäivä, tärkeä päivä.  Perhosia vatsassa, ehkä jännittääkin ja aika kuluu kuin siivillä. Ennen kuin huomaakaan, on hääpäivä kääntynyt iltaan ja kohti yötä. 
Hääkuvaus, tärkeä kuvaus. Ammattikuvaajakin jännittää tärkeänä päivänäsi – se jännitys varmistaa, että kaikki tärkeän päivän tapahtumat ja yksityiskohdat tulee dokumentoitua.
Minä olen JiiPee, valokuvaaja VAT ja samalla jatko-opiskelija VEAT (valokuvaajan erikoisammattitutkinto) – olen erikoistunut ottamaan kuvia, jotka reflektoivat kuvattavan persoonaa. Pyrin aina vangitsemaan vain lyhyen hetken olemassaolevia tunnelmia silloin kun ne tapahtuvat ja tekemään noista hetkistä visuaalisen tarinan. 

Asun Kuopiossa, mutta työskentelen niin muualla Suomessa kuin ulkomaillakin. Ota yhteyttä, keskustellaan millaisen räätälöidyn hääkuvauksen sinä haluat tärkeänä päivänäsi. 

Kysy kahta kuvaajaa juhliisi!>

 

DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUS

Dokumentaarinen hääkuvaus on nykyään suosittu hääkuvauksen muoto. Dokumentaarinen hääkuvaus on hääpäivän taltioimista aamun valmisteluista illan viimeisiin ohjelmanumeroihin asti. Tyylisuunta on saanut alkunsa USA:ssa 1970-1980 luvuilla, kun kuvajournalistit alkoivat kuvaamaan häitä. Aiemmin häät kuvattiin niin, että lähes kaikki tilanteet ja asennot olivat lavastettuja.

Dokumentaarisen hääkuvauksen ideana on, että kaikki tilanteet kuvataan aitoina ja sellaisina kuin ne tapahtuvatkin. Tilanteiden lisäksi dokumentaariseen hääkuvaukseen liittyy hääpotrettien sekä yksityiskohtien kuvaamista.

Dokumentaarisessa hääkuvauksessa taltioidaan koko hääpäivä mahdollisimman laajasti. Hääkuvaaja saattaa vihkimisen ja hääjuhlien lisäksi kuvata monia tilanteita kulissien takana, kuten hääparin valmistautumista ennen seremoniaa tai jopa illan viimeisiä hetkiä ennen kuin hääpari sulkee sviittinsä oven.

LYHYET HÄÄKUVAUKSET

Asiakkaat tilaavat pääasiassa koko päivän hääkuvauksia, joissa pystyn tallentamaan hääpäivän tunnelman aamusta iltaan –  teen myös lyhyempiä kuvauksia sekä kihlajaiskuvauksia.

KUVAUSTYYLI

Kuvaustyylini on yhdistelmä kuvajournalismia ja taiteellista visualisointia. Vahvuuksiani ovat salamannopea tilannetaju, tarkkaavaisuus ja ”hereilläolo” sekä ammatin vaatima luova hulluus. Luon hääpäivästänne visuaalisesti kauniin kertomuksen, johon on ilo palata uudelleen ja uudelleen.

Vihkipaikalla ja hääjuhlan aikana pyrin liikkumaan huomaamattomasti, olemaan vaikuttamatta juhlien etenemiseen ja taltioimaan tilanteet sellaisina kuin ne tapahtuvat. Hääpotreteissa etsin aitoa kanssakäymistä ja kemiaa hääparin välillä.  .. se hetken kestävä katse tai pieni ele voivat tehdä suuren kuvan.

MISSÄ KUVAAT?

Kuvaan pääsääntöisesti häitä Pohjois-Savossa, mutta myös muualla Suomessa sekä ulkomailla. Toimialuettani en ole rajannut, vaan kohtuullisia matkakuluja vastaan voin kuvata hääjuhlanne missä vain.

MISTÄ KUVAUKSEN HINTA MUODOSTUU?

Hääkuvauksen hintaan vaikuttaa ennen kaikkea kuvauksen kesto. Jos hääkuvaajia on kaksi, se nostaa hintaa  sekä matkakulut jos matkaa on yli 20 km Kuopion kaupungista.

Kuvatuotteet, printit ja kiitoskortit yms, laskutetaan aina erikseen ja niiden hintaa ei sisällytetä varsinaiseen tarjoukseen.

Kuvaukseen käytetyn ajan lisäksi kuvankäsittely sisältyy hintaan. Vaativasta kuvankäsittelystä sovitaan erikseen.

 

HÄÄPOTRETIT JA DOKUMENTAARINEN HÄÄKUVAUS

Hääpotrettikuvat ja niiden käsittely kuuluvat aina dokumentaarisen hääkuvauksen pakettiin. Kuvaukselle kannattaa varata hääpäivän aikataulusta oma välinsä, jotta kuvien ottamiseen jää riittävästi aikaa. Kuvaukseen varattu aika vaikuttaa hyvin suoraviivaisesti kuvien määrään ja monipuolisuuteen.

Olen kuvannut hääpotretit joskus vartissa, joskus siihen on käytetty kolmekin tuntia. Sopiva aika on tunnista kahteen, kiireettömästi.

Monet parit haluavat ottaa hääpotretit vihkimisen jälkeen vieraiden siirtyessä juhlapaikalle. Hääpotretit voidaan kuvata ennen vihkimistä, pitkin päivää tai täysin eri päivänä.

HÄÄKUVAUKSEN VARAUS

Hääkuvauksen varaus on hyvä tehdä ajoissa, jotta saatte mieleisenne kuvaajan. Suosituimpien aikojen osalta kalenteri voi täyttyä aikaisessa vaiheessa, koska yhdelle päivälle mahtuvat vain yhdet häät. Toisaalta aina kannattaa kysyä, vaikka häät olisivat jo nurkan takana.

PALJONKO HÄÄKUVIA SAAMME?

Toimitettavien kuvien määrä ei ole vakio, jokaiset häät ovat yksilölliset. Kuvien määrään vaikuttaa kuvauksen keston lisäksi monet muut seikat, kuten hääjuhlan ohjelma.

Lopullisten hääparille toimitettavien kuvien määrä on useimmiten 200-600 kuvaa. Kaikki kuvat toimitetaan vain ja ainoastaan käsiteltyinä.

MILLOIN SAAMME HÄÄKUVAT?

Kuvat toimitan yleensä 4-5 viikon kuluessa häistä, mutta tilanteesta riippuen toimitus voi olla myös ennakoitua nopeampi. Jos vastaavasti kuvia on useita tuhansia kappaleita, voi toimitusaika olla pidempikin. Haluan syventyä rauhassa häistä taltioituun raakamateriaaliin, jotta saan aikaiseksi parhaan mahdollisen lopputuloksen. Kuvauksen jälkeisen kehitystyön on yhtä merkittävä osa valokuvauksen luomisprosessia kuin kuvaaminenkin.

Kuvat toimitan asiakkailleni sähköisessä galleriassa (esim. Dropbox) tai siirtona verkon yli ( Wetransfer tms ).

HÄÄKUVIEN KÄYTTÖOIKEUDET JA TEKIJÄNOIKEUDET

Teillä on hääkuviinne täydet henkilökohtaiset ei-kaupalliset käyttöoikeudet. Voitte ladata niitä Facebookiin, käyttää kiitoskorteissa, teettää tauluja tai paperikuvia sekä lähettää niitä ystäville ja sukulaisille. Kuvien tekijänoikeudet säilyvät kuvaajalla ja JiiPee Photography saa käyttää kuvia omassa markkinoinnissaan.

Jos haluatte, että kuvianne ei julkaista, voidaan asiasta sopia erikseen.

JiiPee Photographylta saatte halutessanne kaikki lisäpalvelut: kiitoskortit, kuvasuurennokset, taulun hääkuvasta jne. erillisen hinnaston mukaisesti.

HÄIDEN SUUNNITTELUPALAVERI

Ennen häitä ohjelmaan kuuluu suunnittelupalaveri, jossa tapaamme ja tutustumme kasvokkain. Palaveri on hyvä pitää 3-4 viikkoa ennen hääpäivää, jolloin hääpäivänne kulku on jo selvillä. Tapaamisessa käymme läpi kaikki toiveenne kuvauksen suhteen ja juhlapäivän tarkat aikataulut.

KAKSI HÄÄKUVAAJAA

Voitte tilata kuvaamaan häitä yhden tai kaksi valokuvaajaa. Toisesta kuvaajasta on monenlaista hyötyä muun muassa silloin, kun taltioidaan sekä morsiamen että sulhasen valmistautumista eri osoitteissa.

Mikäli haluatte kaksi valokuvaajaa, mainitsettehan siitä tarjousta pyytäessäsi!

HÄÄKUVAAJAKSI AMMATTIVALOKUVAAJA

Valitsemalla hääkuvaajaksi ammattivalokuvaajan varmistatte, että teille jää tärkeästä päivästänne upeita valokuvia. Valokuvia, joiden kanssa voitte elää ainutkertaisen juhlanne uudestaan vuosikymmenienkin jälkeen – valokuvia, jotka tuovat joka kerta niitä katsoessa hymyn kasvoillenne.

Valokuvat ovat sormusten lisäksi usein ainoa konkreettinen muisto hääpäivästä.